NL | EN | DE
Jacotech ontwikkelt haar eigen duurzame mestverwerkingsinstallatie

Ondersteund door een subsidie vanuit LimburgMakers

Jacotech bv is al jaren actief binnen de veehoudersbranche en ondersteunt veehouders op het gebied van mestproblematiek. Door de enorme mestoverschotten in Nederland heeft de overheid op 1 januari 2014 een mestverwerkingsplicht ingesteld. Wat concreet voor veel veehouders inhoudt, dat zij deze overschotten moeten verwerken.

In 2015 is Jacotech (ondersteund door een subsidie van LimburgMakers) gestart met de ontwikkeling van een eigen productengamma voor mestverwerking. Zo wil Jacotech in 2017 beschikken over de volgende eigen machines/installaties:
ZeefbandpersBandindikkerPolymeeraanmaakunitDynamische polymeermengerPapierfilterHygieniseertrommelRecoreactor
Iedere machine met haar eigen specifieke voordelen.

Het scheidingsproces van mest wordt idealiter als volgt uitgevoerd. Met de zeefbandpers wordt de mest gescheiden in een dunne en dikke fractie. Met de polymeeraanmaakunit en dynamische menger worden hulpchemicaliŽn toegevoegd, waardoor het scheidingsproces op de zeefbandpers tot gang komt. De dunne fractie kan verwerkt worden tot loosbaar water in bijvoorbeeld een membraanbioreactor. Terwijl de dikke fractie wordt verwerkt in een eigen ontwikkelde hygiŽnisatietrommel, die de mest hygiŽniseert tot exportwaardige mest. In een latere fase start een nieuw traject, waarin onderzocht wordt hoe deze exportwaardige mest kan worden opgewerkt tot een hoogwaardig kunstmestproduct.

Ieder type mest vraagt om een andere aanpak, onze specialisten helpen u graag verder!

09-05-2016 07:09