Beregeningssystemen en nevelsystemen

Wij leggen op uw terrein, in uw park of tuin beregenings- en nevelsystemen aan. Wij hebben ons eigen nevelkoelsysteem “Jacofog” ontwikkeld. Ook bieden wij diverse oplossingen op het gebied van ontijzering en stofbestrijding.

 

Tuinberegening

Wij kunnen op het gebied van installaties voor beregening vrijwel alle mogelijke producten leveren. Van kleine eenvoudige beregeningspompen tot omvangrijke, complexe tuinberegeningsinstallaties. Artikelen zoals sectorsproeiers en druppelaars zijn uit voorraad leverbaar. Een grasveld met een uitgebalanceerde waterhuishouding is groener, voller en frisser! Zo kunt u nog langer genieten van uw tuin.

 

Nevelkoelsysteem Jacofog

Hoge temperaturen veroorzaken hitte en een negatief effect op het pluimvee in een stal. Dit kan verminderd worden door de inzet van een nevelkoelsysteem. Wij hebben dit systeem zelf ontwikkeld onder de naam “Jacofog” en produceren de Jacofog in onze eigen werkplaats. Dit nevelkoelsysteem reduceert de temperatuur in een stal tot wel 7 graden!

 

Stofbestrijding

Stof kan hinderlijk zijn, met name daar waar gewerkt moet worden op droge plaatsen en op plaatsen met veel wind. Met nevel- en sproeisystemen wordt de stof bestreden en ontstaat er een aangenamer werkklimaat. De nevelsystemen worden voorzien van kleine sproeikopjes oftewel “nozzles” met een kleine doorlaat. Het systeem is efficiënt, eenvoudig te monteren en zuinig in watergebruik. Voor stofproblemen, waarbij het water over een grotere afstand moet worden gebracht, bieden wij kanonsproeiers aan. Door de kracht van de kanonnen kan het water over grote afstand worden gebracht.

 

Beregening sportpark of manage

Beregening lijkt misschien een overbodige luxe in Nederland, maar niets is minder waar. Voor een optimale conditie van bijvoorbeeld een tennisbaan, sportveld, golfbaan of fietscrossbaan is het noodzakelijk dat de beregening valt wanneer daar vraag naar is. Met een beregeningssysteem wordt de neerslag op maat geregeld.

Voor een manege is de beregening van een paardrijbak absoluut noodzakelijk. Enerzijds zorgt deze beregening voor een betere ondergrond, waardoor verstuiving wordt voorkomen en anderzijds leidt dit tot minder blessures voor het paard.