In gesprek met Wendy Janssen – Coolen

commercieel medewerkster

“Sommige klanten ken ik al meer dan 20 jaar. Ik vind het een uitdaging om dat specifieke onderdeel te achterhalen waarnaar zij op zoek zijn. Soms veel napluiswerk, maar het komt maar zelden voor dat ik iemand moet teleurstellen”.

Maak kennis met de gedreven en energieke collega Wendy Janssen-Coolen, commercieel medewerkster.

Wendy is de dochter van oprichter Jac Coolen van het familiebedrijf Jac Coolen Techniek uit het Noord-Limburgse Weert. De naam Jacotech is hiervan afgeleid.

“Mijn ouders hebben de zaak, die met name bij agrariërs bekend staat als dé specialist als het gaat om watertechniek en mestbeheer, in 2014 verkocht. Het was best een turbulente periode toen de zaak overgedragen werd aan een nieuwe eigenaar. Als dochter de zaak zelf onder mijn hoede te nemen, was voor mij geen optie. Ik ben weliswaar ontzettend betrokken bij het bedrijf, maar ik ben geen ondernemer, dat waren mijn vader en moeder wel. Ik ben happy in mijn huidige functie onder de vlag van Jacotech”.

 

Uitrijden meststof

Het zijn nu weer drukke tijden voor Jacotech. Wendy licht toe: “vanaf 1 februari mogen weer dierlijke meststoffen uitgereden worden op bouw- en grasland. Dat betekent dat de machines (de bemesters) weer ingezet worden. Uit ervaring weten we dat er dan een grote vraag is naar onderhoud, reparaties of het leveren van vervangende onderdelen. De telefoon rinkelt voortdurend en de winkel wordt druk bezocht. Het is een klus om de mensen aan de telefoon én de balie allemaal te woord te staan. Wij staan dan allen paraat. Gelukkig kan ik door mijn jarenlange ervaring veel mensen snel en adequaat helpen.”

Droge zomer

“Doordat ons werk voor een gedeelte seizoensgebonden is, is de afwisseling ook groot. Dat vind ik zo leuk aan het werk. Neem nu de zomer van 2018. Het was een lange tijd uitzonderlijk warm en dus droog. Iedereen genoot van het bijzonder mooie weer, maar er is natuurlijk ook een keerzijde.

Akkerbouwers, tuinders, hoveniers en eigenaren van bijvoorbeeld sportparken en maneges, om maar enkelen te noemen, hadden grote behoefte aan water. Diegenen die nog geen beregeningsinstallatie hadden, informeerden nu natuurlijk naar de mogelijkheden van een eigen waterput. Bij langdurige droogte onmisbaar.

Ik ben benieuwd of we weer zo’n zomer krijgen. In Nederland weet je het maar nooit”, lacht Wendy. “In ieder geval bereiden wij ons zo goed mogelijk voor. Er is inmiddels voldoende materiaal op voorraad”.

 

Wendy is een bezige bij. Niet alleen is ze bijna fulltime aan het werk voor Jacotech, zij heeft ook nog een gezin met 2 jongvolwassenen. Daarnaast helpt Wendy haar man met zijn bedrijf.

Zij is graag onder de mensen. Als een echte dorpsbewoonster is Wendy natuurlijk nauw betrokken bij het verenigingsleven. “Ik kan toch niet stilzitten en vind het allemaal erg leuk”. Een tevreden mens die Wendy Janssen-Coolen!

“Doordat ons werk voor een gedeelte seizoensgebonden is, is de afwisseling ook groot. Dat vind ik zo leuk aan het werken binnen Jacotech.”

Wendy Janssen – Coolen