In gesprek met Wim Mastenbroek

commercieel manager

“Oorspronkelijk kom ik uit de autotechniek. Ik heb diverse commerciële functies vervuld bij internationaal werkende bedrijven. De laatste 8 jaren ben ik zelfstandige geweest. Mijn hart ligt bij de techniek. Deze passie combineer ik graag met mijn commerciële kennis en inzicht. Wim Mastenbroek uit het Zuid-Limburgse Bingelrade is de nieuweling bij Jacotech.

In januari 2019 is Wim gestart als commercieel manager. “Ik ben bijzonder warm welkom geheten door mijn nieuwe collega’s. Jacotech is een professionele organisatie met de kenmerken van een familiebedrijf. Het is een hecht team van werknemers dat al lang werkzaam is binnen het bedrijf. De collega’s zijn eerlijk en gaan respectvol met elkaar en de klanten om. Een 9 tot 5 mentaliteit kennen ze hier niet. Er heerst hier een prettige sfeer en dat was voor mij wel belangrijk in mijn keuze voor een nieuwe werkgever.” Nieuweling Wim heeft er zin in.

 

“Ik zit nog volop in mijn oriëntatiefase en probeer in deze periode niet alleen alle facetten van het bedrijf goed te leren kennen, maar ook de klanten. Voor hen wil ik graag een technische sparringpartner zijn. Naast toeleverancier voor de veehouderij zijn wij met onze kennis en dienstverlening ook een waardevolle partner voor industriële bedrijven. Hier wil ik mij graag op toeleggen.”

 

Bij het bedrijf ligt ook nog een winkel met ca. 10.000 artikelen! Pompen, leidingen, bevestigingsmaterialen, slangen en nog veel meer. Wim: “Bij drukte probeer ik de vaste medewerkers een handje te helpen. Dit is nog een hele uitdaging, want we krijgen de meest uiteenlopende vragen. Waar we bij Jacotech overigens wel altijd een oplossing voor vinden,” aldus Wim.

Niet alleen agrarische bedrijven en sportparken, ook industriële bedrijven die dagelijks water nodig hebben, zijn gebaat met een professionele aanleg van een eigen bron- of putboring.”

 

Nieuwe mensen

De vraag naar beregeningsinstallaties is erg groot, zeker na de warme zomer van de afgelopen jaren. Op de vraag of Jacotech voldoende mensen heeft om de grote vraag aan te kunnen, antwoordt Wim; “ik weet dat dit team heel wat werk kan verzetten, maar langzaam bereiken we onze grenzen.”

 

Wij zijn op zoek naar jonge techneuten, zoals monteurs en andere installatietechnische jongens en meiden. Als je een technische MBO-opleiding hebt gevolgd, houdt van veel afwisseling en je wilt je vaardigheden uitbreiden, dan ben je bij ons aan het goede adres. Doordat wij met een klein team werken is geen enkele dag hetzelfde. Dat heb ik inmiddels wel gemerkt.”

 

Om het hoofd leeg te maken van alle indrukken, wandelt Wim graag met zijn hond in de omgeving van zijn dorp. “Ik start de dag rond 06.00 uur met een wandeling en dan rijd ik vol energie naar Weert. Ja, het bevalt mij hier reuzegoed”.

“Niet alleen agrarische bedrijven, sportparken en particulieren, maar ook industriële bedrijven die dagelijks water nodig hebben zijn gebaat met een professionele aanleg van een eigen bron- of putboring”

Wim Mastenbroek