In gesprek met Leon Looijen

servicemonteur

Leon werkt nu al 16 jaar bij het bedrijf. “Ik heb een kort uitstapje naar een andere firma gemaakt. Tja, je denkt dat het gras bij de buren groener is. Mijn kameraden voorspelden al dat dat bedrijf niet bij mij zou passen.  Ik heb er ook niet lang gewerkt en zat weer snel op mijn oude stek. Indertijd zijn wij in goed overleg uit elkaar gegaan en toen ik wilde terugkomen werd ik weer hartelijk welkom geheten. Dat vind ik mooi, dat siert het bedrijf”, aldus Leon.

 

Hergebruik

“Wij werken met een klein team en zijn inmiddels echte allrounders geworden in het oplossen van technische problemen. Machines krijgen bij ons altijd een tweede kans. Opgeven doen wij zelden of het moet echt niet meer rendabel zijn om iets te repareren. Het is een goede ontwikkeling dat er steeds meer aandacht is voor duurzaamheid. Bij goed onderhoud van een machine of installatie kan deze veel langer mee”.

 

Mechanica

Leon: “de mechanica en constructie hebben altijd mijn interesse gehad. Wij repareren in onze eigen fabriek of op locatie. Een leuke afwisseling. Bij agrarische of industriële bedrijven los ik storingen op of installeer ik nieuwe machines. Voor het leggen van bijvoorbeeld 300 meter leiding in een bedrijfshal draai ik mijn hand niet om. Het liefst leg ik geen rechttoe rechtaan leidingwerk. Hoe gecompliceerder, hoe beter; ik hou wel van uitdagingen”.

Privé beregeningsinstallatie

“De laatste jaren leggen we veel beregeningsinstallaties aan in combinatie met bron- of putboringen. De mond-tot-mond reclame van onze klanten zorgt dat wij hierin veel werk hebben. Ook persoonlijk was ik onder de indruk van een beregeningsbron en zag ik mogelijkheden voor mijn eigen stuk grond”.

 

Leon is namelijk de trotse eigenaar van 2.000 m2 landbouwgrond. Het is hem gelukt om hiervan een prachtig bos te maken. Bomen zijn gepland, een  vijverpartij is aangelegd en ook een moestuin voor zijn moeder. Een beregeningsinstallatie was dus meer dan welkom. Voor de waterput heeft Leon een oud ornament van de brandpreventie gebruikt.

 

“Voor mijn schuur annex werkplaats heb ik gebruik gemaakt van oude bouwmaterialen. Oude, nog goed werkende schuifdeuren die ik ooit voor een klant had gemaakt, heb ik gered van de sloop. Nu functioneren de deuren prima in mijn schuur.

 

Het werken in de natuur is voor mij pure ontspanning. Het snoeien en het overige onderhoud geeft mij veel plezier. Ik hoop dat ik nog veel jaren zo bezig mag zijn, zowel in mijn bos als bij Jacotech. Bij sommige klanten kom ik al 20 jaar met veel plezier. Daar wil ik voorlopig nog geen afscheid van nemen.”

“Gaat niet bestaat niet. Wij proberen altijd machines te reviseren of onderdelen te repareren. Dat wordt door onze klanten erg gewaardeerd.”

Leon Looijen