Bronboring Brabant

U wilt niet onnodig hoogwaardig Brabants leidingwater gebruiken. Geen gesleep met tuinslangen en sproeiers. En vooral geen tekort aan water hebben als we geconfronteerd worden met een lange droge periode. Door te kiezen voor een eigen bronboring of putboring op uw grond in combinatie met een beregeningssysteem heeft u altijd water bij de hand en geen gedoe.

Waarom een bronboring in Brabant?

Bron-/putboringen kunnen verschillende doeleinden hebben. Voor de watervoorziening in uw bedrijf, uw huishouden, drinkwater voor dieren, de vulling van een vijver enzovoorts.

Een beregeningsbron is haast onmisbaar geworden voor het beregenen van gewassen, tuinen of sportvelden. Wij leveren beregeningsbronnen van de door u gewenste capaciteit en deze kunnen direct verbonden worden met de beregeningsinstallatie.

Inmiddels hebben wij veel kennis van en ervaring opgedaan met het verantwoord aanleggen van deze bronboringen. Als u kiest voor het door ons aanleggen van de bronboringen, kunt u ervan op aan dat deze voldoen aan de wet- en regelgeving hieromtrent.

Soorten boringen

De keuze voor een spoelboring of een bron-/putboring wordt bepaald aan de hand van het doel waarvoor u de bron nodig heeft en de grondsoort ter plaatse. Hierin adviseren wij u.

BRL 2100 / Protocol 2101 Mechanisch boren

Om de bodem en het grondwater te beschermen moeten de boringen verantwoord worden verricht conform BRL 2100 / Protocol 2101 Mechanisch boren. Alleen bedrijven die aan deze BRL SIKB 2100 normering voldoen mogen mechanische boringen uitvoeren.

Uw voordelen

Enkele voordelen van een eigen waterput zijn onder andere:

  • Een dalende waterrekening
  • Bij langdurige droogte is er nog steeds water voorradig
  • Milieuvriendelijk
Wie dagelijks veel water nodig heeft is bij ons aan het goed adres!